שרת הפנים של בריטניה, סואלה ברוורמן, מתחה ביקורת על משטור כינויי גוף”, לאחר שהמשטרה הצהירה שלא תסבול הערות שנאה על זהותו המגדרית של עבריין מין. השרה התערבה על רקע ויכוח טוויטר שקשור לעבריין המין הכלוא סאלי אן דיקסון (Sally Ann Dixon). דיקסון ביצע את הפשעים כגבר, וכמה משתמשי טוויטר התנגדו לכך שהמשטרה מתייחסת אליו כאישה. משטרת סאסקס קראה לכך “הערות שנאה”, אך השרה ברוורמן האשימה את המשטרה ב”משחק פוליטיקת זהויות”. בתגובה, המשטרה התנצלה ומחקה את הציוץ.
המחלוקת החלה מההודעה לעיתונות שהוציאה משטרת סאסקס לאחר שדיקסון נכלא ל-20 שנה. כותרת הידיעה הייתה: “אישה שהורשעה בעבירות היסטוריות נגד ילדים בסאסקס”, ונכתב בה: “סאלי אן דיקסון, בת 58 משדרת סוואנמור, הוואנט, המפשייר, הורשעה בבית המשפט של לווס קראון ב-30 תקיפות מיניות נגד קורבנותיה”.
בזמן ביצוע העבירות, קראו לסאלי אן דיקסון “ג’ון סטיבן דיקסון”, אך ב-2004 הוא שינה את מינו החוקי ל”נקבה” וגם את שמו. ההודעה לעיתונות הובילה לשאלות של משתמשי מדיה חברתית לגבי הסיבה לכך שדיקסון נקרא “אישה”, וגם לגבי אופן סיווג הפשעים מבחינת סטטיסטיקת הפשיעה.
המשטרה הגיבה בטוויטר: “היי, משטרת סאסקס לא תסבול שום הערות שנאה כלפי הזהות המגדרית שלה, ללא קשר לפשעים שבוצעו. זה לא רלוונטי לפשע שבוצע ונחקר”. המשטרה הוסיפה: “אם יש לך דעות ג’נדר קריטיקל שאת רוצה להביע, זה יכול להיעשות בפלטפורמות אחרות או בדף שלך, לא לגופו של אדם”.
שרת הפנים התערבה וצייצה בטוויטר: “משטרת סאסקס עשתה טוב כדי לשים פושע מסוכן מאחורי סורג ובריח. אבל הם טעו בכך, שהם שיחקו בפוליטיקת זהויות והכחישו ביולוגיה. התמקדו בתפיסת פושעים ולא במשטרת כינויים”. משטרת סאסקס התנצלה, הסירה ציוצים על המקרה ופרסמה הצהרה שאמרה: “תשובה קודמת לתגובה בטוויטר לא תאמה את סגנון ההתקשרות הרגיל שלנו; אנו מתנצלים על כך והסרנו את התגובה. אנו מכירים בזכויות הציבור להתבטא בחופשיות בגבולות החוק”. עוד אמרה המשטרה, כי בזמן ביצוע העבירות חי דיקסון כגבר, והוסיפה: “העבירות הרלוונטיות נרשמו כמי שבוצעו על ידי גבר”.
====================
אין פה סיפור עם סוף טוב. ראשית, שום סיפור על פשעי מין בילדים אינו טוב או משמח. שנית, משתמע מכאן, שפשעו של עבריין מין ששינה את מינו החוקי לפני ביצוע העבירות עדיין יירשם תחת סטטיסטיקת “עבירות מין בידי נשים”. אנחנו מרחמות על הסטודנטים לקרימינולוגיה, שיצטרכו לשבור את הראש בעוד חמישים שנה בנוגע לשאלה “מדוע שיעור עבירות המין בידי נשים עלה כל כך דווקא בתקופה הזו”. ועדיין, טוב שנעשה פה ניסיון (קטן מדי, מאוחר מדי) לשים גבולות למשטרה, שהעזה למשטר נשים שמדברות אמת.
לא הפשעים שלנו.