המחקר שבחן 68 נשים שהזדהו כגברים טרנסים ונטלו טסטוסטרון, מצא כי 95% מהן סובלות מפגיעה ברצפת האגן האופיינית לנשים לאחר גיל המעבר. גילן הממוצע של המשתתפות היה 28, והצעירה ביותר הייתה בת 18. 87% מהמשתתפות סבלו מבעיות בשליטה במתן שתן, צורך ללכת לשירותים בדחיפות והרטבת לילה, ו-74% סבלו מבעיות במעיים כגון עצירות. כאחת מארבע משתתפות סבלה מחוסר שליטה בצרכים – פי שלושה משיעורן באוכלוסיה הכללית. בעיות נוספות כללו צורך דחוף ללכת לשירותים בלילה וצריבה בעת מתן שתן.
53% מהמשתתפות סבלו מבעיות בתפקוד המיני וכמעט מחצית מהן סבלו מכאבים בזמן יחסי מין.
מומחים טוענים שההשפעה של הורמונים חוצי מין על תפקודי הגוף “סובלים מתת-מחקר ותת-דיווח”, ומזהירים שהורמונים אלו עלולים לגרום לנשים צעירות לצעוד בדיוק במסלול בו צועדות נשים בגיל הפסקת הווסת (כ-50 בממוצע).
איליין מילר, פיזיותרפיסטית של רצפת האגן, אמרה לעיתון שנשים לעיתים קרובות מתחילות “לדלוף” בזמן גיל המעבר ונשים שנוטלות טסטוסטרון עלולות למצוא את עצמן מתמודדות עם בעיות דומות.
היא קראה לבצע מחקרים נוספים כיוון שהבעיות הללו משפיעות על נשים רבות בחייהן האישיים והמקצועיים. לדבריה, ההשפעה של קצת דליפה על חייהן של נשים צעירות אלו היא אדירה.
“יש צורך אמיתי לדון בזה כמו שצריך במרפאות המגדר כי הייתי מצפה שכמעט 100% מהנשים שנוטלות הורמונים חוצי מין ייתקלו בבעיות אלו בסופו של דבר”.
חדלון הווסת גורם לנשים לאבד מסת שריר וכוח, וזה יכול להחליש את רצפת האגן ולגרום לחוסר שליטה בצרכים. טסטוסטרון עלול להאיץ את גיל המעבר בכך שהוא עוצר את תפקוד השחלות. השחלות מייצרות אסטרוגן, שיכול לעזור למנוע מחלות כגון דמנציה, בריחת סידן ומחלות לב וכלי דם.
בעוד שנמצא קשר בין טסטוסטרון ובין אובדן שיער ומסת שריר, השפעתו על רצפת האגן ובעיות בשליטה בצרכים לא נחקרה מספיק.
עורכי המחקר שנערך באוניברסיטה הפדרלית של פרנמבוקו בברזיל אמרו שעל פי התוצאות, המשתתפות חוו לפחות תסמין אחד של בעיות ברצפת האגן.
פינגבק:שימוש בטסטוסטרון נקשר לקרעים ודימומים נרתיקיים בקרב נשים המזדהות כטרנס שעברו כריתת רחם – ג'נדר קריטיקל ישראל