הצלב האדום האמריקאי מאפשר לתורמי דם להצהיר על המין שלהם בעצמם

הצלב האדום האמריקאי מאפשר לתורמי דם להצהיר על המין שלהם בעצמם

מאת בראנדיס בלקאדר, 30 בינואר 2023. קישור למקור:

דאגות עלו בנוגע לשינוי קריטריוני הזכאות לתרומת דם לצלב האדום האמריקאי, אשר מאפשר כעת לתורמים להצהיר בעצמם על המין הביולוגי שלהם.

על פי אתר הצלב האדום האמריקאי, הארגון אומר ש(הוא) “מבין שיש הבדל בין מין ביולוגי ומגדר” אבל ממשיך ומבהיר כי הצלב האדום ממלא אחר המלצות מנהל המזון והתרופות (FDA) לקביעת זכאות למתן תרומה על בסיס הצהרה עצמית של מין, בניגוד למין הביולוגי של תורמים פוטנציאלים.

שינוי זה יאפשר לגברים הומוסקסואלים או ביסקסואלים לפנות למרפאה ולהכריז על עצמם כ”נקבות” או “טרנסיות” ולהקבל פטור משלושת חודשי ההמתנה שלרוב נדרשים מגברים המקיימים יחסי מין פעילים עם גברים אחרים. זה עלול להעמיד בסיכון גם את צוות הצלב האדום, התורם והשימושיות של תרומות דם.

בעבר היו מגבלות כלשהן על תרומות בהתבסס על מין ונטייה מינית של תורמים פוטנציאלים. באתר האינטרנט שלהם, הצלב האדום מסתמך על ה-FDA בקבלת החלטות, וטוען שהוא “מכיר בפגיעה שהמדיניות גרמה לרבים בקהילה הלהט”ב+”, ושהם חותרים לשינוי. קריטריוני זכאות מבוטלים בהדרגה, אבל כמה מהם עדיין קיימים.

קריטריונים ספציפיים לגברים שמקיימים יחסי מין עם גברים נוצרו בשל שיעורי ההדבקה הגבוהים באיידס ומחלות מין אחרות בקרב גברים הומוסקסואלים וביסקסואלים. כתוצאה מכך, גברים אינם רשאים לתרום דם אם קיימו יחסי מין עם גברים אחרים בשלושת החודשים האחרונים. לסביות אינן כפופות למגבלה הזו, וכך גם נשים ביסקסואליות, בכפוף להתנהגות המינית של בן הזוג ממין זכר.

אחד מחברי המערכת של האתר בו פורסם המאמר המקורי (Reduxx) התקשר למרכז התמיכה לתורמים ולקוחות של הצלב האדום והתחזה לזכר ביולוגי המזדהה כאישה כדי לבדוק את קריטריוני הזכאות. כאשר הוא שאל את אנשי צוות הצלב האדום האם אדם ש”סומן כזכר בלידתו” ומקיים יחסי מין עם זכרים אחרים יכול לתרום דם, נאמר לו שכל עוד התורם הפוטנציאלי מכריז שהוא ממין נקבה הדבר אפשרי.

“אם אתה מזדהה כנקבה… אם אתה עונה על השאלה כנקבה, כל מה שיעלה – בנוגע לטרנסג’נדרים, לא רלוונטי” אמר איש הצוות לאחר שהתייעץ עם הממונים עליו במשך מספר דקות.

באופן דומה, על פי ההנחיות, נשים ממין נקבה המזדהות כ”גבר” ושמקיימות יחסים עם זכרים ביולוגיים או עם נקבות המזדהות כ”גברים” אינן רשאיות לתרום דם וזקוקות לתקופת המתנה של שלושה חודשים.

זכרים המזדהים כ”נקבות” והמקיימים יחסים עם גברים אחרים המזדהים כ”נקבות” זכאים לתרום על פי ההנחיות ללסביות.

ההנחיה בנוגע להזדהות עצמית חלה על כל סוגי תרומות הדם, פלזמה וטסיות, דבר הסותר את קריטריוני הגובה והמשקל של הצלב האדום המבוססים על מין. תורמים קבועים רשאים גם לשנות את המידע על מין באישור בעל פה, דבר שהצלב האדום טוען באופן תמוה שנועד לשמור על “בטיחות התורמים ודיוק הרשומות”. אנשים אינם צריכים להצהיר שהם טרנסג’נדרים.

פרשנים הדגישו את הסתירה הלוגית הטמונה בכך שניתן לתרום על בסיס “מין” בהזדהות עצמית, וגולשים ברשתות החברתיות הביעו דאגה לגבי מנגנוני הפיקוח על אספקת דם.

לאחרונה, הביולוגים האבולוציוניים הת’ר א. היינג וברט ויינשטיין ביקרו בחריפות את ההנחיות בפרק ששודר בפודקאסט שלהם, ופירטו לגבי המדיניות.

“אם כך כל מה שאתם צריכים לעשות אם אתם רוצים לתרום דם ובכך לקלקל את אספקת הדם זה להיכנס… וכל עוד לא ניסיתם את זה קודם לכן והודיתם שאתם בעצם גברים ו(להגיד) ‘לא, אני אישה’, יתנו לכם לתרום דם”, מסבירה היינג לאחר שקראה באתר הצלב האדום.

“זו ההוכחה האולטימטיבית שכל אי הסדר החברתי הזה – מה שזה לא יהיה – מסתכם במתן עדיפות לתפיסת העולם על פני העולם האמיתי”, מציין ויינשטיין.

“ואז זה מתן עדיפות לראיית העולם של אנשים חולי נפש…” מוסיפה היינג.

על פי הצלב האדום, יש “חלון זמן” שבו לא ניתן לגלות את נוכחותו של נגיף האיידס בבדיקה של תרומת דם. החלון הוא “תקופה של 7-10 ימים בקירוב” לגברים שאינם נוטלים תרופה למניעת חשיפה לנגיף (PrEP) או תרופות אנטי-רטרו-ויראליות אחרות. במחלות מדבקות אחרות כגון הפטיטיס C, עשוי לחלוף שבוע לפני שהן מתגלות בתרומת דם.

המרכז האמריקאי לבקרת מחלות (CDC) דיווח לאחרונה שמחקר רב שנים שנערך על זכרים המזדהים כטרנסיות החיים באטלנטה, לוס אנג’לס, ניו אורלינס, ניו יורק, פילדלפיה, סן פרנסיסקו וסיאטל, מצא ש-42% מהם הם נשאי נגיף האיידס.

כאשר כותבת המאמר פנתה אל הצלב האדום האמריקאי לתגובה, הארגון הפנה אותה להנחיות מנהל המזון והתרופות האמריקאי, שיזם את שינוי הקריטריונים, לקישור לעמוד המפרט את זכאותם של אנשי להט”ב, ול”הצהרה של הצלב האדום האמריקאי בנוגע להסתמכות על הנחיות ה-FDA בנוגע לגברים המקיימים יחסים עם גברים אחרים“, המתארת כיצד המדיניות בנוגע לזכאות למתן תרומת דם עשויה להשתנות בעתיד הקרוב.:

הצלב האדום האמריקאי מחפש ליצור סביבה מכילה המאמצת גיוון לכל מי שמעורב במשימת הצלת החיים שלנו. בתור כאלו, הצלב האדום מאמין שזכאות למתן תרומת דם אינה צריכה להיקבע על ידי שיטות המבוססות על נטייה מינית ומתחייב לעבוד עם שותפים על מנת להשיג מטרה זו.