קשירת חזה היא התעללות בילדים על פי משטרת לונדון

קשירת חזה היא התעללות בילדים על פי משטרת לונדון

המקור כאן.

לפי משטרת המטרופולין של לונדון, קשירת חזה (chest binding) היא התעללות פוטנציאלית בילדים. סקוטלנד יארד מסר, כי אם המשטרה תקבל דיווחים על ילדה/ נערה שמשתמשת ב”קושר חזה” שנועד להביא להשטחתו, השוטרים יחקרו זאת יחד עם שירותי הרווחה.

הדיון בנושא התעורר, אחרי שהעיתון “טלגרף” גילה, כי ארגון ללא כוונת רווח בשם מרמיידס (Mermaids) שולח את קושרי החזה בדיסקרטיות לילדות בנות 13 – 14, שהוריהן אינם מאפשרים להן להשתמש בפריט. הארגון הוקם, לפי הצהרתו, במטרה “לסייע לילדים ולאנשים צעירים מגווני מגדר ולמשפחותיהם”.

באתר האינטרנט שלה, משטרת המטרופולין של לונדון מתארת את העבירה כ”גיהוץ חזה” (נקרא גם השטחת חזה), שהיא צורה של הטלת מום בנערות הנפוצה ביותר במדינת קמרון (Cameroon), באפריקה. במדינה זו, גיהוץ החזה (Breast ironing) נעשה בנערות צעירות, כדי לעכב את סממני ההתפתחות המינית שלהן ו”להגן עליהן מפני אונס”. בעוד שהפרקטיקה המבוצעת בקמרון זכתה לגינוי מצד ארגוני זכויות הילד וזכויות נשים מכל העולם, הגרסה המערבית שלה זוכה בינתיים להתעלמות. אף על פי כן, משטרת לונדון מתארת זאת כ”התעללות בילדים” ואומרת, כי “לפעמים משתמשים בחגורה אלסטית, או בקושר חזה, כדי למנוע מהשדיים לגדול”.

התיאור הזה עורר שאלה, האם וכיצד השימוש ב”קושר חזה” בילדות שמאמינות שהן טרנס שונה מהמנהג המקובל בקמרון. איאן אצ’סון, פקיד לשעבר במשרד הפנים ופרופסור אורח בבית הספר למשפטים, שיטור וזיהוי פלילי של אוניברסיטת סטפורדשייר, אמר: “אני ממש מבולבל. האם אין זו ‘התעללות בילדים’ אם אותו תהליך נתמך על ידי ארגון צדקה רשמי בבריטניה, שפועל בשיתוף פעולה עם הקטינים בניגוד לרצונם של ההורים?”

על פי הנחיית התובע הכללי, גיהוץ חזה הוא עבירה “ללא קשר להסכמה. לא ניתן להסכים לתקיפה חמורה”. דובר משטרת המטרופולין אמר ל”טלגרף”: “אספקת קושר חזה בפני עצמה אינה עבירה פלילית. עם זאת, אם מקרה פרטני של מישהי שמשתמשת ב”קושר חזה” או עוברת פרקטיקת “גיהוץ חזה” ידווח למשטרה, זה ייחקר במשותף עם שירותי הרווחה בתור התעללות פוטנציאלית בילדים. אותה גישה תינקט ללא קשר לתרבות או לקהילה”. “מרמיידס” לא הגיב ישירות על ממצאי החקירה של ה”טלגרף”, אך אמר כי הוא נוקט ב”עמדה להפחתת נזקים”, לפיה מתן קושר חזה והנחיות בטיחות “עדיף על החלופה הסבירה של שיטות לא בטוחות, ו/או דיספוריה מתמשכת או מתגברת”.

יצוין כי לפני שהוא מציע לשלוח “קושר חזה”, מתריע הצוות של “מרמיידס” בפני הילדות על מחקר שנערך על ידי בית הספר לבריאות הציבור של ג’ונס הופקינס ומצא, כי 97% מהמשתמשים המבוגרים חוו השפעות בריאותיות בגלל הקשירה, כולל כאב, שברים בצלעות, שינויים בעמוד השדרה, כאבי ראש , זיהומים בדרכי הנשימה ובעור ונזק לשרירים. על פי המחקר, המקיף ביותר עד כה: “קושרי חזה מסחריים היו שיטת הקשירה, המקושרת באופן עקבי ביותר לתוצאות בריאותיות שליליות”

שמאל: גיהוץ חזה בקמרון. ימין: קשירת חזה במערב.

One comment

  1. פינגבק:עוד על קשירת חזה והחקירה נגד ארגון מרמיידס – ג'נדר קריטיקל ישראל

התגובות סגורות.