מנכ”לית מרמיידס “אולצה לעזוב” על ידי הצוות שהתמרד נגד מנהיגותה הלקויה

מנכ”לית מרמיידס “אולצה לעזוב” על ידי הצוות שהתמרד נגד מנהיגותה הלקויה

מידע פנימי מגלה שסוזי גרין, שהתפטרה מתפקידה לאחרונה, הואשמה ב”טמינת ראשה בחול”

קישור למקור. פורסם בטלגרף ב-26.11.22

סוזי גרין נאלצה לעזוב את תפקידה במסגרת מרד של הצוות שכלל תלונות על כך שהיא אינה טרנסג’נדרית, כך מגלה הטלגרף הבריטי, לאחר שחקירה נפתחה נגד ארגון הצדקה עמוס השערוריות.

גרין פרשה מתפקידה באופן פתאומי לאחר שש שנים כמנכ”לית הארגון, בלי למנות ממלא/ת מקום, והצעד היה אפוף מסתורין.

מקור מידע פנימי גילה מחאות וכעס בקרב סניפי הארגון בלונדון ולידס.

הבוסית זכתה לביקורת עקב מנהיגותה “הלקויה”, כשהמסמר האחרון היה דו”ח שחבר הנאמנים קיבל בנובמבר.

נראה שדו”ח הביקורת הפנימית שנערך בשנה שעברה על ידי קבוצה בשם Social Justice Collective (SJC), מתח ביקורת קשה על הדרך שבה התמודדה גרין עם תלונות על גזענות, מנגנוני הגנה, מיון חברי חבר הנאמנים ו”טמינת ראש בחול”.

ארגון הצדקה, שהוא הארגון הגדול ביותר לילדים טרנסים בבריטניה, מומן על ידי משלמי המיסים וערך הדרכות לאנשי מערכת הבריאות הציבורית, בתי ספר וכוחות המשטרה, וכן פורומים מקוונים לילדים הסובלים ממצוקה מגדרית.

פעילים העלו דאגות מזה זמן רב לגבי “הגישה הבלתי מפוקחת של הארגון לילדים” ותמיכתו בטיפול רפואי מאשרר מגדר, אלו בתוך הארגון מעולם לא דיברו עד עתה.

חברי צוות המומים הובהלו ל”פגישת חירום” ביום שישי עם דר’ בלינדה בל, יושבת ראש חבר הנאמנים, ובה נאמר להם שגב’ גרין עזבה ושמי שיחליף אותה “יצטרך להיות בעל ניסיון רב בשוויון, גיוון והכלה (DEI), בשאיפה על פי ניסיון חיים”. חלק מחברי הצוות מאמינים שפירוש הדבר הוא שהמחליף יהיה טרנסג’נדר.

הארגון סבל מעזיבות רבות של אנשי צוות, ונגרם “כעס” בקרב עובדים טרנסים זוטרים שטענו שגב’ גרין “מתייחסת אליהם כמו ילדים” ושתלונותיהם נפלו על אוזניים ערלות.

ניתן להבין גם שכמה מאנשי הצוות הרגישו שאין זה מספיק שגב’ גרין, מנהלת הייטק לשעבר, מובילה ארגון צדקה טרנסי אבל אינה טרנסית בעצמה. הם חשו שהקשר היחיד שלה היה הילד שלה, ג’קי גרין, שעבר ניתוח לשינוי מין בגיל 16.

ביום שישי ועדת החקירה הרחיבה את הבחינה שלה את ארגון מרמיידס ופתחה ברמה הגבוהה ביותר של חקירה משפטית בשל “נושאים חדשים הקשורים למנהל בארגון”.

ביום שישי בערב דרשו חברי פרלמנט ש”יופקו לקחים”.

החקירה בנוגע לדאגות לשלומם של ילדים החלה בספטמבר כאשר תחקיר של הטלגרף מצא שהארגון הסכים לשלוח קושרי חזה מסוכנים לילדות בנות 14 נגד רצון הוריהן.

הפיאסקו העמיק כאשר דר’ ג’ייקוב ברסלאו אולץ לפרוש מחבר הנאמנים של מרמייד באוקטובר לאחר שהתברר שב-2011 הוא הרצה בכנס של B4U-ACT, ארגון המקדם תמיכה בפדופילים.

מקור פנימי אמר לטלגרף:

רבים מהחברים החדשים בחבר המנהלים היו חברים של סוזי, ואף אחד לא באמת ידע שהם שם, מה שגרם להלם נוסף כשכל העניין עם ג’ייקוב קרה. הייתה לנו אז שיחה של הצוות (והארגון אמר) ‘חברי צוות יכולים לבוא ולהגיד איך הם מרגישים’. סוזי לא נכחה בשיחה והיו הרבה עובדים שביקשו שמישהו ייתן דין וחשבון ומי גרם לכל זה אבל אף אחד לא ממש קיבל תשובות.
אנשים היו מתוסכלים מאוד בגלל שסוזי לא הייתה בשיחה ולא דיברה עם העובדים על מה שקרה, והיא טמנה את ראשה בחול בלי לתת תשובות לאף אחד. בזמן האחרון יש סקנדל אחרי סקנדל במרמיידס והרבה עובדים אומרים ‘למה הארגון לא עשה מה שצריך עם ג’ייקוב או עם בדיקות רקע לאנשי צוות. ברור שהיה שם כשל’

ארגון מרמייד הגיש גם תביעה משפטית, הראשונה מסוגה, ודרש לשלול מהארגון LGB Alliance, ארגון של בעלי נטייה חד מינית המותח ביקורת על אידיאולוגיית המגדר, את מעמדו כארגון צדקה. המקור אמר שזה גרם לכמה עובדים “בלבול ותהייה מדוע מרמייד עושים את זה”.

מתוך עשרת חברי חבר הנאמנים של מרמיידס, מחצית מונו בקיץ האחרון. נראה כי 8 מתוך 44 עובדי הארגון עזבו בחודשיים האחרונים – מחציתם טרנסג’נדרים ורבים מהם מנהלים זוטרים או עובדים ממונים.

גורם בתוך הארגון טוען ששלושה מתוך כ-5 אנשים לא-לבנים בארגון עזבו השנה.

המקור המודיע אמר:

אחת הבעיות העיקריות עם סוזי זה שהיא לא הייתה מסוגלת לעשות חשבון נפש, אז כל פעם שמישהו התלונן בפניה זה נפל על אוזניים ערלות כי היא לא רצתה לקחת שום אשמה, אפילו כשהועלו בפניה הצעות איך לשפר את הדברים, זה היה נראה כאילו תקפת אותה ולא את הארגון מרמיידס.

רבים מאנשי הצוות הזוטרים, בעיקר טרנסים, היו אלו שנזרקו הצידה והתייחסו אליהם כמעט כאילו הם ילדים. כמה אנשים הגישו תלונה. עובדים זוטרים, טרנסים צעירים שהיית מקווה שיקבלו תמיכה מארגון לטרנסים צעירים, אבל הם היו אלו שהכי התאכזבו מהדרך שבה הארגון התנהל. הם זכו ליחס הכי גרוע.

ביום שישי בערב אישרה דוברת הארגון:

מוקדם יותר השנה ארגון מרמיידס החליט לבצע בחינה כנה וגלויה של התרבות הפנימית שלנו ואיך אנחנו נמדדים בתחומי השוויון, גיוון והכלה. כחלק מהתהליך הזמנו דו”ח חיצוני עצמאי שהדגיש כמה מהקשיים העיקריים שעימם אנו מתמודדים.

אנו יודעים שעלינו להשתפר ויש לנו מחוייבות מלאה לעשות זאת עבור עובדינו ואלו המשתמשים בשירותינו. ניישם את המלצות הדו”ח בעדיפות גבוהה.

מוקדם יותר השנה הטלגרף מצא ראיות שמרכז הסיוע המקוון של מרמיידס סיפק עצה למשתמשים שהציגו עצמם כבני 13 שבלוקרים שנויים במחלוקת הם “בטוחים” ו”הפיכים לחלוטין”.

במהלך חודש אחד בסך הכל, היו דיונים בפורום של הארגון לגילאי 12 עד 15, שבו ההודעות עוברות פיקוח, על איך לגייס כספים כדי להתחיל ליטול תרופות ועל הדרכים לקחת טסטוסטרון. עוד בשנת 2019 היו דיונים על קשירת חזה בפורום מרמיידס לבני נוער.

המקור טוען שהפורומים של מרמיידס “מיושנים” והם בסגנון פורומי אינטרנט משנות ה-90 וש”בהחלט יש לעדכן את הדרך שבה הם מתנהלים מבחינת הגנות ואת האינטראקציות עם בני נוער”.

הוועדה החוקרת אמרה שהיא לא קיבלה “את הבטחונות הנחוצים ואינה משוכנעת” שלא היו “כשלים מערכתיים חמורים בניהול ובארגון של מרמיידס”. הדו”ח יפורסם בנקודה כלשהי בעתיד.

ביום שישי בערב אמרה מרים קייטס, חברת הפרלמנט מטעם מפלגת השמרנים וחברה בוועדת החינוך:

זה ברור שארגון מרמיידס אחראי לכשלים רבים בהגנה על בני נוער, כולל לעודד ילדים לגרום נזק לגופם – ובשל כך אני קוראת לפרלמנט לבצע חקירה פלילית.

חשוב לאפשר לוועדה להמשיך בחקירתה אך באותו הזמן עלינו לשקול באופן דחוף כיצד הצליח ארגון מרמיידס לקבל גישה בלתי מפוקחת לילדים פגיעים במשך זמן רב כל כך, לקבל מימון מכספי משלם המיסים ולקבל קידום מסלבריטאים למרות אזהרות רבות מטעם מודיעים פנימיים. עלינו להפיק לקחים מהכשל הזה בהגנה על ילדים.

הברונית ניקולסון מווינטרבורן, חברה קבועה בבית הלורדים מטעם השמרנים, אמרה:

ועדת החקירה מדווחת לבית הנבחרים, כך שלארגון מרמיידס אין לאן לברוח. הם לא יכולים להתחמק עכשיו.

מודעת הדרושים לתפקיד ממלא מקום מנכ”ל מרמיידס מציינת משכורת שנתית של 80,000 ליש”ט ואומרת שמרמיידס “מחפשת מישהו/י בעל ניסיון להוביל שינוי תרבותי, בעל יכולת גבוהה בשוויון, גיוון והכלה, ומומחה ב”ניהול אנשים”. נאמר כי לחבר הנאמנים יש “אחריות משותפת וקולקטיבית”.

ארגון מרמיידס נוהל על ידי מתנדבים עד שנת 2016 שבה גב’ גרין, שלקחה את בנה לתאילנד כדי לבצע ניתוח שינוי מין (כאמור בהיותו קטין, המתר’), הפכה להיות העובדת השכירה הראשונה. הארגון זכה בעבר לתמיכה מהשחקנית אמה ווטסון והנסיך הארי, וזכה למענק מאת מרכז הלוטו הלאומי.