חדשות בארץ ובעולם – 21.2.2022

חדשות בארץ ובעולם – 21.2.2022

גם במהדורה זו נתמקד בשלושה נושאים עיקריים – בתי כלא, ספורט (בעיקר ליה תומס)

בתי כלא

ממשל ביידן פרסם הנחיות לגבי טרנסג’נדרים בבתי כלא – לפיהן יש להשתמש בשם ובלשון הפניה המועדפת. מטרת ההנחיות היא למנוע אלימות כלפי טרנסים בבתי הכלא. זו כשלעצמה מטרה נהדרת – אבל השאלה היא האם זה בא על חשבון נשים. ארגוני טרנסים אומרים שזהו צעד בכיוון הנכון אבל נדרשת עבודה נוספת. כרגע על פי החוק יש לבחון כל מקרה לגופו כאשר מחליטים לאן לשלוח אסירים טרנסים – על פי מין או על פי זהות מגדר.

https://www.govexec.com/management/2022/01/biden-administration-releases-new-transgender-federal-prison-policy/361253/

ארבעה אסירים ממין זכר הועברו בחשאי לבידוד בכלא הנשים אחרי שאנסו נשים.

לא רק בתי כלא אלא גם בתי חולים: אחיות בבריטניה שמזהירות מפני גברים המזדהים כנשים ומתאשפזים במחלקות נשים מפוטרות – כך העידה הפוליטיקאית הברונית אמה ניקולסון בפני בית הלורדים הבריטי. לדבריה, השינוי בחוק שיחליף את ההפרדה על בסיס מין להפרדה על בסיס מגדר עלולה לסכן חולות וגם נשות צוות.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10500729/Nurses-sacked-raising-concerns-trans-patients-single-sex-wards.html

https://www.standard.co.uk/news/uk/conservative-parliament-health-women-house-of-lords-b981736.html

ילדים ונוער

ארגון בשם לסביות מאוחדות (Lesbians United) קם בארה”ב במטרה לפתוח בקמפיין רשת נגד מעבר מגדרי בילדים.

https://lesbianandgaynews.com/2022/02/lesbians-united-launches-in-the-united-states-with-a-social-media-campaign-against-child-transition/


כידוע, היד קלה על ההדק ומי שרוצה יכול/ה להשיג הורמונים אחרי פגישה אחת או שתיים, אבל בשוודיה ירד מספר הפניות בכ-30% אחרי כיסוי תקשורתי שלילי.

https://www.medscape.com/viewarticle/967835

מנכ”לית תנועת הצופות של מערב אוסטרליה צייצה שהיא מעדיפה שהארגון ימשיך להיות פתוח בפני בנות ביולוגיות בלבד והביעה דאגה מכך שאנשים ממין זכר ישנים באותו אוהל עם נערות. היא פוטרה מתפקידה.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10504417/Sacked-Girl-Guides-CEO-claims-victim-cancel-culture-tweet-trans-girls.html

פרשת ליה תומס

הויכוח המתקיים כרגע בתחום השחייה הוא סביב האם יש צורך בהורדת רמת הטסטוסטרון בדם וכמה זמן לפני תחרות. על פי ארגון השחייה האמריקאי יש עכשיו צורך בתקופת המתנה של 36 חודשים שבה רמת הטסטוסטרון צריכה להיות לכל היותר 5 ננומול/ליטר, מה שעשוי למנוע מליה תומס להתחרות עם נשים.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10465879/Will-Lia-Thomas-NCAA-contest-USA-Swimming-says-low-testosterone-needed-36-months.html

https://www.aljazeera.com/news/2022/2/2/usa-swimming-unveils-new-rules-for-transgender-athletes

כמה ימים אחרי שכמה חברות בנבחרת השחייה של אוניברסיטת פנסילבניה פרסמו הצהרת תמיכה בליה תומס, פרסמו 16 חברות אחרות הצהרה נגדית שבה קראו לאוניברסיטה לא לחוקק חקיקה שתאפשר לתומס להתחרות עם נשים.

https://www.swimmingworldmagazine.com/news/penn-swim-team-members-ask-school-ivy-league-to-refrain-from-litigation-to-allow-lia-thomas-to-race-at-ncaas/

בינתיים, בתחרות השחייה של אוניברסיטאות היוקרה האמריקאיות (Ivy league) בבוסטון, הוא כצפוי שבר חמישה שיאים וזכה בשלוש תחרויות.

שונות

אוניברסיטת בריסטול בבריטניה פרסמה הנחיות לסגל ולעובדים לגבי כינויי גוף. בין הכינויים יש גם לא שגרתיים כגון אמוג’י ואפילו חתול לאנשים המזדהים כחתול.

https://archive.is/2022.02.06-102324/https://www.telegraph.co.uk/news/2022/02/06/male-female-feline-bristol-university-guide-lectures-staff-neopronouns/

https://www.independent.co.uk/life-style/catgender-bristol-university-pronoun-guide-b2010087.html

זו השנה הראשונה שקטגוריות המין בוטלו בטקס פרסי המוזיקה הבריטית והוא עכשיו נייטרלי. אדל שזכתה בשלושה פרסים אמרה במהלך הנאום שלה שהיא דווקא נהנית להיות אישה וזמרת. בעקבות זאת היא הואשמה בטרנספוביה.

https://www.newsweek.com/adeles-i-love-being-woman-brit-awards-speech-sparks-transphobia-debate-1677505