שירותי הבריאות של בריטניה אומרים שעבור רוב הילדים המזדהים כטרנסים זה רק “שלב חולף”

שירותי הבריאות של בריטניה אומרים שעבור רוב הילדים המזדהים כטרנסים זה רק “שלב חולף”

קישור למקור.

שירות הבריאות הלאומי של אנגליה (NHS England) ושל ויילס (NHS Wales) הצהיר על גישה חדשה לטיפולים בילדים עם דיספוריה מגדרית. לפי הגישה, רוב הילדים המאמינים שהם טרנסג’נדרים פשוט עוברים “שלב”, ולכן הרופאים לא צריכים לעודד אותם לשנות את השמות ואת כינויי הגוף שלהם.

שירות הבריאות הלאומי של אנגליה הכריז על תוכנית להחמרת הפיקוח על הטיפול בצעירים מתחת לגיל 18 המפקפקים בזהות המגדרית שלהם, כולל איסור על רישום חסמי ההתבגרות המינית (בלוקרים) מחוץ לניסויים קליניים קפדניים. השירותים, שיחליפו את מרפאת טביסטוק השנויה במחלוקת, ינוהלו על ידי רופאים ולא מטפלים, וישקלו את ההשפעה של גורמים אחרים על הקטינים, כמו אוטיזם ובעיות נפשיות.

התוכנית, שמצויה כעת בהתייעצות ציבורית, מיועדות לצעירים עם דיספוריה מגדרית. ד”ר הילארי קאס (רופאת ילדים יועצת ונשיאה לשעבר של הקולג’ המלכותי לרפואת ילדים ובריאות הילד) ממשיכה לבחון את הטיפול שמציע ה-NHS. שירות הבריאות הלאומי מציין כי יש צורך לשנות את השירותים, כי יש כיום “ראיות מעטות ולא חד משמעיות לתמיכה בקבלת החלטות קלינית”. לפי דו”ח ביניים של קאס, אפילו מעבר חברתי, כגון שינוי שמו וכינוייו של אדם צעיר או אופן הלבוש שלו, אינו “אקט ניטרלי”, ועלולות להיות לו “השפעות משמעותיות” במונחים של תפקוד פסיכולוגי. קבוצות הורים ואנשי מקצוע העלו מזה זמן רב חששות, כי המטפלים של NHS נקטו בגישה “מאשררת” לטיפול בילדים, כולל שימוש בשמות ובכינויים המועדפים עליהם.

היו עירנים לגבי “שלב שחולף”

ההצעה אומרת כי הגישה הקלינית החדשה עבור ילדים צעירים יותר “משקפת ראיות לכך, שברוב המקרים אי התאמה בין המין הנתפס לבין המין הממשי לא נמשכת עד גיל ההתבגרות”, ועל הרופאים לשים לב לכך שזה עשוי להיות “שלב חולף”. במקום לעודד מעבר, המטפלים צריכים לנקוט ב”גישה ערנית” או “נחכה ונראה” כדי לראות כיצד מתפתח מצבו של אדם צעיר.

כאשר ילד בגיל ההתבגרות כבר עבר מעבר חברתי, “על הגישה הקלינית להיות מודעת לסיכונים של מעבר לא הולם, ולקשיים שהילד עלול לחוות כדי לחזור לזהות המגדרית המקורית עם כניסתו לגיל ההתבגרות, אם אי התאמה מגדרית לא נמשכת”. עבור מתבגרים, מעבר חברתי יישקל רק כאשר הוא הכרחי למניעת “מצוקה משמעותית מבחינה קלינית”, וכאשר אדם צעיר “מסוגל להבין באופן מלא את ההשלכות של מעבר חברתי”, אומר שירות הבריאות הלאומי של אנגליה. לכן, לפני שהמטפלים משנים את שמו ואת כינויו של אדם צעיר, הוא צריך להיות מאובחן בדיספוריה מגדרית. מסמכי ההתייעצות הציבוריים אומרים, כי השינוי הכרחי מתוכנן על רקע עלייה חדה בפניות לשירותי הטיפולים המגדריים, מקצת פחות מ-250 בשנים 2011-12 ליותר מ-5,000 בשנה שעברה.

רקע: סגירת מרפאת טביסטוק

שירות הבריאות הודיע לראשונה ביולי כי הוא יסגור את שירות הייעוץ המגדרי לצעירים טביסטוק, ויחליף אותו בשני מרכזים אזוריים, שנמצאים בבתי חולים לילדים. המהלך נועד לנקוט בגישה “הוליסטית” יותר לטיפול בילדים, ולבחון את הסיבות לכך שהם מפקפקים בזהותם המגדרית. הצפי הוא שהמרכזים האזוריים יפעלו עד האביב 2023, בעוד שתוכניות ארוכות טווח לשירותי זהות מגדרית מתחת לגיל 18, בהתבסס על ההמלצה הסופית של סקירת קאס, תיכנסנה לתוקף בשנים 2023-24.

במקום להיות מנוהלים על ידי מטפלים ומומחים להורמונים, הצוותים הקליניים החדשים יכללו מומחים “ברפואת ילדים, אוטיזם, מוגבלות נוירולוגית ובריאות הנפש”. ההצעה מציינת, כי ל”שיעור ניכר מהילדים” המופנים לטיפול יש בעיות נוירו-התפתחותיות או בעיות חברתיות במשפחה. צוותי הטיפול החדשים ינוהלו על ידי רופאים, והשירות יקבל רק הפניות מרופאי משפחה ואנשי מקצוע אחרים של NHS. שירות הבריאות גם ימנע ככל האפשר מאנשים צעירים לקנות הורמונים מרופאים פרטיים, ולא יקבל אחריות קלינית לטיפול באלו שעשו זאת.

הייעוץ על התוכנית יסתיים בדצמבר.