אסירה לשעבר בכלא הסקוטי נאלצה לרצות את עונשה לצד גברים טרנסים אלימים

אסירה לשעבר בכלא הסקוטי נאלצה לרצות את עונשה לצד גברים טרנסים אלימים

מאת: ג’ון פרגוסון, 29 בינואר, 2023. תרגום מאת נעמה עציץ
קישור למקור: https://www.dailyrecord.co.uk/news/ex-prisoner-shaking-fear-sharing-29075541

אמנדה בנסון, אם לארבעה ואסירה לשעבר בת 41, סיפרה על הגהינום שעברה לאחר שנאלצה לחלוק מקלחת עם טרנסית (נ”ע: גבר ביולוגי) אלימה.

אמנדה חשפה שהיא כל כך פחדה מאונס ומהריון בעקבותיו, עד שהיא הרגישה שהיא חייבת להיות עם התקן למניעת הריון בעודה מאחורי סורג ובריח.

אמנדה, שהייתה כלואה יחד עם שני אסירים טרנסיות, האחד מורשע ברצח והשני באלימות במשפחה, האשימה את ניקולה סטרג’ון (נ”ע: פוליטיקאית סקוטית) ב”הגשת נשים לטורפים מיניים על מגש צבעוני” בבתי הכלא של סקוטלנד.

היא תיארה:

לאורך כל הזמן שלי בכלא הייתי על כוננות גבוהה תמידית, העצבים שלי היו מותשים מפחד. הגברים המאוד אלימים הללו הסתובבו באזור המקלחת המשותפת עירומים ולפעמים מגורים בבירור. אני ונשים אחרות היינו בתאים עם וילון בלבד שיגן עלינו. רעדתי מפחד. בסופו של דבר הלכתי למרפאת הכלא ושמתי התקן, כי האמנתי שעלולים לאנוס אותי בכל רגע. לא רציתי לשים התקן, הרגשתי שאני נאלצת לעשות את זה.

היינו כ-40 אסירות, מתוכן שניים היו טרנסיות (נ”ע: גברים). אף אחת מהן לא נראתה כאישה. הם התלבשו כגברים, הם לא התאפרו, עד כמה שאני יודעת הם לא נטלו תרופות הורמונליות כלשהן, הם נשמעו כמו גברים. אחד מהם היה אדם שביצע התעללות במשפחה, גובהו היה מעל מטר שמונים והיה לו מראה מאיים ביותר. השני ריצה עונש על רצח.”

כל הנשים בכלא הזה שאולצו להיות עם האנשים האלה, היו פגיעות בדרכים שונות. רבות מהן היו קורבנות של אלימות גברית, ללא קשר לעבירות שלהן עצמן. זה מקומם לחלוטין, אפילו מרושע, שאולצנו לחיות במצב של פחד מפני תקיפה מינית בכל יום.

אני פשוט לא מקבלת את זה ששני האסירים האלה היו נשים. הם היו גברים אלימים ומסוכנים שבכל שלב יכלו להשתמש בכוחם כדי לגבור על אחת הנשים.

אמנדה מסרה את עדותה המזעזעת על תקופתה בכלא לנשים, שם שהתה יחד עם עשרות נשים פגיעות אחרות. היא אמרה שזכויותיהן של 40 הנשים האחרות הוקרבו למען שני אסירים טרנסיות.

היא סיפרה:

“כשהגעתי לכלא הייתי מבועתת, מבולבלת ומבויישת. התגעגעתי לילדים שלי ודאגתי שלא אוכל להיות שם בשבילם. כשהבנתי שאני אמורה להתגורר עם שני גברים הרגשתי פאניקה מוחלטת, זה היה כמו גל של פחד שהתרסק עליי, ואז גיליתי שאחד מהם היה רוצח והשני מישהו עם היסטוריה של אלימות נגד נשים. רק רציתי רק לשמור את הראש למטה, והרגשתי יותר ויותר אובדנית.

לעולם לא אשכח את הפעם הראשונה שמצאתי את עצמי מתעמתת עם האיש הענק הזה. הוא ישב בכלא על התעללות במשפחה נגד בת זוגו, ובכל זאת הרשו לו להפחיד נשים כל יום. אמרו לנו ששמו לורה ושנצטרך לקרוא לו בשם הזה, בעוד שלרוצח קראו אלכס. חששתי שאם אני אכנה אותם במגדר שגוי, אני אהיה זו שאסתבך ועלולים להאריך לי את תקופת המאסר שלי.”

לא היו לנו מקלחות בתאים שלנו ולכן נאלצנו להתקלח במקלחת המשותפת. נשים שהיו פגיעות ובטראומה, נאלצו להיות עירומות ולהתקלח עם גברים במרחבים שלהן. אני יודעת על כמה אסירות שהחליטו לא להתקלח בכלל בגלל שחששו שיאנסו או יתקפו אותן. הלכתי לרופא הכלא וקיבלתי התקן למניעת הריון, משהו שמעולם לא השתמשתי בו וגם לא רציתי להשתמש בו, אבל לא יכולתי לקחת את הסיכון של אונס וכניסה להריון. אז נאלצתי לעשות את זה לגוף שלי רק כדי להרגיש שאני מגנה על עצמי בצורה כלשהי. לא רציתי לחלוק מקלחות עם גברים, אבל נאלצתי לעשות זאת. לא רציתי לראות גברים עירומים ומעוררים מינית במרחב המקלחת שלי. לא רציתי גברים בשיעור ההתעמלות שלי. ניסיתי לברוח אל העבודה במספרה, אבל אלכס, שביצע רצח, היה שם.

אני זוכרת פעם אחת שננעלתי בתא מעצר ללא סוהרים, בזמן שחיכיתי לביקור של ילדיי יחד עם אסיר טרנסית. הכל היה יכול לקרות לי ב-15 הדקות האלה בזמן שהייתי כלואה בתא המעצר הזה עם גבר אלים.

אמנדה, בעלת הרשעות קודמות בתקיפה, אמרה שהיא הצליחה כעת לשנות את חייה. היא נשלחה בתחילה לקורנטון ויל ולאחר מכן הועברה לכלא גייטסייד בגרינוק.

אני לא מכחישה את זה שעשיתי טעויות בחיי ואני מתחרטת על כך. ביליתי כמה ימים בכלא בקורנטון ויל לפני שהועברתי לגייטסייד שהיה קרוב יותר לביתי. באותה תקופה נאבקתי עם הבריאות הנפשית שלי ובעיות אחרות.

בעקבות זעמה, התבטאה אמנדה בנוגע לאנס הכפול הטרנסית איסלה ברייסון שנכנס לכלא לנשים. ממשלת סקוטלנד ושירות בתי הסוהר ספגו אש בעקבות ההחלטה לאפשר לברייסון להיכלא בכלא הנשים של קורנטון וייל.

ההחלטה היכן שוכנים אסירים טרנסג’נדרים מתקבלת על של בסיס כל מקרה לגופו, לאחר הערכת סיכונים על ידי הנהלת הכלא. לאחר שהשרה הראשונה לסקוטלנד (נ”ע: יושבת ראש הקבינט הסקוטי) התמודדה עם סערה בנושא בשבוע שעבר, הועבר ברייסון לאגף גברי של אדינבורו.

עם זאת, יש חששות כי אסירים טרנסיות מסוכנים אחרים, עם היסטוריה של אלימות כלפי נשים, יורשו לרצות את עונשם בכלא לנשים.

קיים גם חשש שהצעות החוק החדשות של ממשלת סקוטלנד לגבי הכרה מגדרית, יקלו על גברים עברייני מין להיות מוכרים באופן חוקי כנשים ולפיכך לקבל גישה למרחבים נשיים. לדברי אמנדה:

“אני באמת לא מאמינה שניקולה סטרג’ון היא כל כך טיפשה שהיא לא יכולה להבין את הבעיות הברורות במדיניות שהיא נוקטת בנושא זכויות טרנס. היא יודעת, כמו כולם, שהקלה בהזדהות עצמית בחוק של גברים בתור נשים, ללא כל השקעה רפואית, תקל בסופו של דבר על גברים עברייני מין לקבל גישה למרחבים נשיים. הנשים הפגיעות ביותר הן אלה שהולכות לסבול כתוצאה מכך. אף אחד לא רוצה שאנשים טרנסים אמיתיים יופלו לרעה, אבל צריך להגן גם על נשים וכרגע זה לא קורה.

ג’והאן למונט, חברת הפרלמנט הסקוטי בדימוס מטעם מפלגת הלייבור, אמרה:

זהו תיאור מחריד של מה שנשים נאלצות לסבול בכלא. אף אישה לא צריכה לסבול את התנאים האלה וזה מביש שאפשרו למצב כזה להתפתח. לנשים יש זכות לבטיחות ובתי הכלא צריכים להיות חד מיניים. ניקולה סטרג’ון הייתה צריכה להבין את זה לפני חמש שנים, כאשר נשות שמאל פרוגרסיביות ציינו חששות רציניים לגבי כך שהמדיניות שלה בתחום הזה היא פתח להתעללות. טורפים מיניים הם אופורטוניסטים (נ”ע: מנצלי הזדמנויות), ולכן לומר שחייבים להיות אמצעי הגנה זו לא התקפה נגד טרנסים אמיתיים.

לממשלת סקוטלנד יש כעת הזדמנות לקבל את זה שהיא עשתה טעויות חמורות ולשנות כיוון, לפני שיהיה מאוחר מדי”.

אמש, הצטרף חבר הפרלמנט הדמוקרטי, אנגוס מקניל, למרד ההולך וגובר בתוך מפלגתו נגד הצעת חוק ה-GRR (תיקון לחוק הזדהות המגדר) של ניקולה סטרג’ון, הצעה שבמידה והיא תעבור, היא תקל על שינוי מגדר ללא התערבות רפואית.

בתגובה לדיווחים בנוגע לאסיר טרנס אלים אחר העלול להגיע לכלא לנשים, הוא אמר: “השרים של הולירוד שנדחפו להעביר את החקיקה הזו – צריכים לתקן את הדברים ומהר”.

השרה האש רגן כבר התפטרה מתפקידה בגלל התנגדותה.

דובר שירות בתי הסוהר הסקוטי מסר: “אנחנו לא מגיבים על אינדיבידואלים. ההחלטות של שירותי בתי הסוהר לגבי המיקום המתאים ביותר לטרנסג’נדרים מתקבלות על בסיס אינדיבידואלי ועל בסיס הערכה רב-תחומית של הסיכון והצורך כאחד.”