טרנס שאלה שאלה פשוטה בכנס טרנסי וסולקה החוצה

טרנס שאלה שאלה פשוטה בכנס טרנסי וסולקה החוצה

“אנשי רפואה אימצו את אמונותיהם של פעילי מגדר”, אומרת אהרון טרל

מאת טני סהקיאן, פוקס ניוז.

10 באוגוסט 2023, תרגום מאת נעמה עציץ

מקור:

https://www.foxnews.com/media/trans-man-asked-simple-question-kids-trans-conference-kicked

הערת המתרגמת: התרגום הוא על פי המין הביולוגי של המדוברים.

גבר טרנסג’נדר הביעה חשש ממה שלדעתה היא השתלטות אקטיביסטית על הרפואה המגדרית, לאחר שסולקה מכנס בריאות טרנסי בגלל ששאלה שאלות קריטיות לגבי ההנחיות המעודכנות בנוגע להתערבויות רפואיות בקטינים.

בספטמבר האחרון, סולקה אהרון טרל מהכנס המדעי השנתי של האגודה המקצועית העולמית לבריאות טרנסג’נדרים (WPATH) לאחר שביטאה את דאגתה בנוגע ל”מדיקליזציה המהירה” של ילדים מגווני מגדר. הקש האחרון היה כאשר טרל שאלה לגבי אמצעי הזהירות בהם נוקטים אנשי הרפואה כדי להבטיח שמתבגרים לא יעברו מעבר מגדרי מיותר.

“כולם שם הביעו הסכמה מוחלטת, לפחות למראית עין, עם גישת ה’אישרור בלבד וללא ביקורת’ הזו”, אמרה טרל לפוקס ניוז. “נראה כאילו שבשום שלב ביצירת הסטנדרטים לטיפול בדיספוריה מגדרית לא קיים פיקוח אמיתי המבוסס על ראיות קליניות”.

“זה מה שהיה כל כך מדאיג, שהמניע הוא אקטיביסטי מההתחלה ועד הסוף”, הוסיפה. “זה לא טיפול רפואי.”

טרל ביצעה מעבר מגדרי מנקבה לזכר ב-2012, אך לפני כשש שנים היא התחילה לדאוג יותר ויותר מ”המגמה החברתית שמנגישה מעבר מגדרי”. בשנת 2020 ייסדה טרל את הארגון Gender Dysphoria Alliance. ארגון זה (GDA) דוגל בהגנה על זכויות ומרחבים מבוססי מין ביולוגי ובמחקר מבוסס ראיות בנוגע לדיספוריה מגדרית וטיפול יותר הוליסטי, במקום בברירת המחדל של מעבר מגדרי רפואי לכל מי שמטיל ספק בזהותו.

“נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לבלות זמן בקהילות טרנס מקוונות כדי לנסות להבין מה קורה מבחינה תרבותית”, אמרה טרל, מנהלת התפעול של GDA. “ככל שחקרתי יותר – נעשיתי מודאגת יותר.”

בשנה שעברה השתתפה טרל בכנס הוירטואלי השנתי של WPATH, בו הוצגו הסטנדרטים העדכניים ביותר לטיפול באנשים טרנסקסואלים, טרנסג’נדרים ושאינם תואמי מגדר (SOC-8). המסמך נועד להנחות אנשי מקצוע המטפלים בילדים ומבוגרים שמתמודדים עם דיספוריה מגדרית.

“היו לי הרבה הסתייגויות מכך שלא הייתה הערכה מפורטת וגם מהורדת גיל ההסכמה לטיפולים האלה”, אמרה טרל. “התכוונתי בעיקר ליצור קשרים עם אנשים מתוך WPATH שאולי גם הם מודאגים מההנחיות ומהכיוון אליו הולך הארגון בשנים האחרונות.”

בספטמבר 2022, לראשונה מזה 10 שנים, פרסמה WPATH תקנון טיפול מעודכן. הארגון הקדיש חמש שנים לעבודה על ההנחיות החדשות יחד עם אוניברסיטת ג’ונס הופקינס שסייעה עם סקירות שיטתיות של ראיות תומכות.

התקנים המעודכנים ממליצים לספק חוסמי גיל התבגרות עם הסימן הראשון של בגרות מינית ואינם ממליצים יותר להגביל את הטיפול ההורמונלי לגיל 16 ומעלה. ההנחיות ממליצות גם לחברות הביטוח להתייחס לניתוחים כמו נישוי פנים, שנחשבים כיום קוסמטיים ואינם מכוסים בביטוח – כצורך רפואי.

לאחר שהשתתפה במספר מפגשים מטעם ארגון WPATH ואנשי רפואה, הבינה טרל שרבים מכותבי ההנחיות הם טרנסג’נדרים וכי “הם מושקעים באופן אישי בסוג זה של טיפול רפואי”.

“הרבה מאותם רופאים מבצעים ניתוחים באקטיביסטים. קיבלתי את הרושם שהאקטיביזם הוא מאוד בחזית, יותר מאשר הרפואה או המחקר על הטיפול בטרנסים”, אמרה טרל.

בעוד שטרל מודאגת מכך שההנחיות יחמירו את ה”מדיקליזציה המהירה” בקרב נוער שאינו תואם מגדר, ארגון WPATH טוען כי הסטנדרט הטיפולי החדש “מספק הדרכה קלינית לאנשי מקצוע בתחום הבריאות כדי לסייע לטרנסג’נדרים ומגווני מגדר לקבל גישה למסלול בטוח ויעיל להשגת נוחות אישית מתמשכת עם העצמי המגדרי שלהם במטרה למקסם את הבריאות הגופנית הכללית, הרווחה הפסיכולוגית וההגשמה העצמית שלהם.”

למרות המידע המחקרי המועט, ארגון WPATH מצטט מחקרים המצביעים על כך שבני נוער שמקבלים “טיפול מאשרר מגדר רפואי הכרחי” חווים שיפור כללי באיכות החיים. מחקר אחד מצא שלמתבגרים עם גישה להורמונים חוצי מין היו שיעורים נמוכים יותר של מחשבות אובדניות במהלך שנה בהשוואה לאלו ללא גישה כזו או לטרנסג’נדרים שקיבלו הורמונים מאשררי מגדר בבגרותם.

ובכל זאת, במהלך האירוע של WPATH, גם המציגים וגם הקהל הדאיגו את טרל.

לדבריה, השאלות היחידות שנשאלו על ידי המציגים היו כיצד לגרום ל”הורים טרנספובים” להסכים לטיפולים.

“היו את הרגעים האלה שבהן אתה מצפה שאנשים יגיבו ב’רגע, חכו רגע, למה שנעשה את זה?’ או ‘מה אומרות הראיות בפועל?’ אבל זה לא קרה.” אמרה טרל. “לא היה שם, ‘רגע, למה שנער עם זהות קווירית ודי טרנדית צריך התערבויות רפואיות?’ אף אחד לא שאל את השאלה הזאת”.

“זה היה רק ​​’איך אנחנו גורמים להורים הטרנספובים שלהם להסכים להתערבויות רפואיות בלתי הפיכות’, ולדעתי – מיותרות לחלוטין”, הוסיפה.

בעוד שהדו”ח בן 260 העמודים מצטט מאות מחקרים מדעיים, הוא מציין כי יש מחסור בראיות משמעותיות המראות את היעילות של טיפולים רפואיים למתבגרים טרנסג’נדרים ומבקש לנקוט משנה זהירות לפני המשך התערבות רפואית.

“למרות כמות הראיות ההולכת וגדלה התומכת ביעילות ההתערבות הרפואית המוקדמת, מספר המחקרים עדיין נמוך, ויש רק מעט מחקרים המודדים תוצאות והעוקבים אחר הנוער עד לבגרות. לכן, סקירה שיטתית לגבי תוצאות הטיפול במתבגרים אינה אפשרית”, נכתב בדו”ח.

ביום השלישי של הכנס, פרסמה טרל פוסט בקבוצה של משתתפים טרנסג’נדרים בתוך פורום הצ’אט של הכנס ובו הציגה את עצמה כנציגה של הארגון GDA. משתמשים אחרים כינו את ה-GDA “קבוצת שנאה נגד טרנסים” והאשימו את טרל בכך שהיא דוגלת בשיח טרפי (פמיניסטיות רדיקליות טרנס-אקסקלוסיביות) – תווית שהקהילה הטרנסית משתמשת בה נגד אנשים שהם מחשיבים כמלאי שנאה.

ההודעה ששלחה טרל לצ’אט של הכנס

לדברי טרל, הקהילה הטרנסית מאשימה לעתים קרובות את ארגון GDA בטרנספוביה מכיוון שהארגון מעדיף להרחיק טרנסג’נדרים ממרחבים של נשים ביולוגיות ומתנגד להתערבות רפואית בקנה מידה רחב בקרב קטינים שאינם תואמי מגדר.

“ידעתי שלא אהיה שם בהכרח פופולרית, אבל ממש לא ציפיתי לתגובה שקיבלתי”, אמרה לפוקס ניוז.

“כל התגובות האלה קיבלו לייקים, אהבה ומה לא, וכל מה שאמרתי קיבל דיסלייק ואימוג’י צחוק”, הוסיפה. “זה היה מרתק עבורי לחזות בהתנהגותם של אנשי מקצוע רפואיים, שהייתה די מדאיגה”.

ההודעה שבה הואשם ארגון GDA בהפצת שנאה

למחרת, עשתה טרל ניסיון אחרון ליצור קשר עם אנשי רפואה המודאגים באותה מידה בנוגע לסטנדרטים החדשים של הטיפול. היא פנתה בפוסט לחברי הכנס כולו עם הכותרת “טרנסים המודאגים בנוגע לגישה של אשרור מגדר בלבד”.

בפוסט היא שאלה: “מה עושים רופאים כדי להבטיח שילדים ומתבגרים לא יעברו מעבר מגדרי שלא לצורך?”

“קיוויתי שאנשים ישלחו לי הודעות פרטיות שיגידו, ‘היי, כן, גם אני מודאג, בואי נהיה בקשר אחרי הכנס”, אמרה טרל לפוקס ניוז.

זמן קצר לאחר פרסום השאלה, גילתה טרל שהיא לא יכולה לגשת לאירועי הכנס ושהיא הוסרה ממנו כמשתתפת. תקלה בתוכנה של התוכנית אפשרה לה להמשיך לקבל התראות על תגובות בשרשור שלה, מה שאפשר לה לראות על מה דיברו.

לדבריה, אנשי מקצוע ממרפאת מאיו, בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת בראון ובית הספר לרפואה של ייל, דרשו ללא הרף מהמארגנים להסיר את הפוסט שלה לאחר סילוקה.

טרל פנתה ל-WPATH במשך חודשים ושאלה בנוגע לסילוקה, ללא תגובה, אבל שעות לאחר שפוקס ניוז ביקשה תגובה מהארגון, טרל קיבלה הסבר.

השאלה ששלחה טרל למארגנים.

“WPATH קיבלה תלונות רבות, הן ממשתתפים חיים והן ממשתתפים וירטואליים, בנוגע להערות שלך בצ’אט של הפלטפורמה שלנו, לגבי כך שהן מפריעות, מציגות את (הטרנסים) באור פתולוגי והן מפרות את קוד ההתנהגות שלנו”, כתב בליין וולה, מנכ”ל WPATH. “חברי הוועד הפועל של המועצה המייצגים את WPATH בחנו את התלונה וקיבלו את ההחלטה שהפעולות וההערות מחייבות הרחקה מהכנס לטובת כל שאר המשתתפים”.

הארגון לא השיב לבקשת התגובה של פוקס ניוז.

טרל אמרה שהדבר שהיא לוקחת איתה מהחוויה הזו היא ההבנה שהדעות הקיצוניות לגבי טיפול בקטינים עם דיספוריה מגדרית אינן מוגבלות לפעילי מגדר.

“זוהי גם ההתנהגות של אנשי המקצוע במוסדות ובארגונים שאמורים על כתיבת ההנחיות – הנחיות שלאחר מכן משפיעות על כל ארגוני הרפואה בהמשך הדרך, ואלה לאחר מכן כותבים את ההנחיות במרפאות הפרטיות שלהם שמטפלות בחולים האלה”, אמרה.

טרל אמרה שהיא לא רואה סוף טוב לנושא הזה והיא מאמינה שהשפעתם של פעילים על שירותי בריאות מאשררי מגדר תסתיים רק “כאשר יהיו יותר מדי צעירים הרוסים”.

“אני רואה הרבה משפחות וצעירים הרוסים”, אמרה טרל.